Arbejdsgivere/praktikvejledere

Indsendt af zbcadmin den 28/05/2020 - 13:06

globus 3
Kommunale arbejdsgivere kan sende både elever og ansatte på udlandsophold

 

 

 

 

Kommunale arbejdsgivere: Elever i udlandspraktik 

  • Det er op til arbejdsgiveren, om man vil godkende, at eleven i en periode kan komme i praktik i udlandet. Det er vigtigt, at arbejdsgiveren vurderer, at eleven er moden, robust og proaktiv. 
  • Arbejdsgiver har det juridiske ansvar for eleven under praktik i udlandet. International afdeling informerer eleverne om, at arbejdsforholdene og rammerne i udlandet kan være meget anderledes, end de er vant til fra Danmark.  
  • Arbejdsgiver bestiller forsikringskort til elever, der skal i praktik i udlandet, samt informerer eleven, hvis han/hun selv skal tegne supplerende ulykkes-/rejseforsikring gældende i fritiden.
  • Arbejdsgiver skal løbende give ZBCs internationale afdeling besked om evt. ændringer i kontaktoplysninger til kommunens praktikansvarlige - mail til: international@zbc.dk  
  • Som arbejdsgiver kan man få refunderet elevlønnen gennem Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) ved praktik i udlandet på minimum 1 kalendermåned - Læs mere her.
  • Elever kan komme ud gennem en af disse to ordninger: 
  1. EU's Erasmus+ program: Foruden alle EU-lande gives tilskud til praktikophold i Island, Norge, Tyrkiet, Lichtenstein, Serbien, Nordmakedonien og UK.   
  2. PIU (Praktik i udlandet) - "Udstationering" udsendt af arbejdsgiver: Alle lande. Læs mere i Styrelsens pjece om ”Praktik i udlandet - PIU som udstationering” - Klik her.

 

 

Kommunalt ansatte: Tag afsted i en uge med ’Eurocom Smart’  

Som kommunalt ansat kan du her læse om dine muligheder for at deltage i en uges udenlandsk SOSU-personalebesøg med fastlagt program. Ugen arrangeres i det såkaldte 'Eurocom Smart'-netværk med følgende medlemslande: Holland, Spanien, Italien, Tyskland, Belgien, Finland, Norge og Danmark. Når de forskellige lande melder datoer og indhold ud for deres ugeprogram, lægger vi det på siden her. 

Man rejser som regel ud min. 2 og 2, fx en praktikvejleder og en underviser.

Bemærk, at der er begrænsede pladser, idet det finansieres af et begrænset antal Erasmus+ bevillinger pr. år fra EU. Der er som udgangspunkt ingen egenbetaling (Arbejdstimer finansieres dog ikke). Det er ZBCs chefgruppe for SOSU/PA, der tager den endelige beslutning om, hvem der kommer afsted. Du kan udtrykke din interesse ved at kontakte Henni Kanstrup, international afdeling på ZBC: heka@zbc.dk / 31 93 57 36. Hun tager alle forespørgsler videre til ZBC og arbejdsgiverne.

 

Faglige ture til udlandet styrker dit globale udsyn samt din generelle viden om elevpraktik i udlandet, så du kan fortælle det videre til dine elever samt besvare deres spørgsmål.

Har du forslag til udlandsture til andre lande eller med andre udenlandske SOSU-/PA-partnere, sig blot til, så kigger vi på mulighederne - Mail til international@zbc.dk 

 

 


Er du elev, klik her 

Er du ZBC-underviser, klik her

Vil du læse om internationale udviklingsprojekter, klik her  

Primær kategori
Andre kategorier